Tvättstuga

Trivselregler för föreningens tvättstugor

Föreningen har tre tvättstugor, en i respektive fastighet. Varje tvättstuga är utrustad med två maskiner, torktumlare, mangel och torkrum. 

Tvättider, må-sö: kl. 7-10, 10-13, 13-16, 16-19, 19-22

Den boende kan boka max två (2) tvättider i veckan och ha sammanlagt tre (3) bokningar över en längre period.

Du bokar ditt tvättpass via wallpad eller på Boenderegistret.se. Här registrerar du dig med namn, adress och lösen från din VITA tagg. Du kan själv byta lösenord.

Upplåsning av tvättstuga under bokad tid görs genom att dra taggen över ytan på läsaren vid dörren. En grön lampa tänds och dörren öppnas. Om man inte har bokat aktuell tid lyser lampan rött och dörren förblir låst. Du har tillgång till tvättstuga och torkrum i 50 min efter bokat pass.

Observera att du aktiverar din tvättid genom att låsa upp dörren med din tagg. Om du inte aktiverar din bokade tid, frisläpps den 40 min efter bokningen startat. Tiden blir då fri att boka för övriga boende.

Skötsel
Tvättstugorna städas av städfirma, men medlemmarna har själva ett stort ansvar för att det är rent i utrymmena. Framförallt gäller detta filtret i torktumlarna som
ska rengöras efter varje tvättid. Torka av maskinerna när du använt dem. Sopa och/eller torka golvet när du är klar med ditt pass.

Tvättmaskinerna är inte avsedda för tvätt av mattor, stora överkast och motsvarande.

Vid brister i utrustningen kontaktar du vår förvaltare, SBC.

För allas trevnad håll rent och snyggt i tvättstugan och följ regler och instruktioner.