Brandsäkert hem

Föreningen har tidigare investerat i ett brandskydd vilket omfattar föreningens gemensamma utrymmen. Ansvaret för brandskyddet ligger också på den boende. Skydda ditt hem genom att ha fungerande brandvarnare, brandfilt och brandsläckare.

För att i möjliga mån undvika brand krävs ett systematiskt och gemensamt brandskyddsarbete. Styrelsen har tidigare investerat i ett brandskydd vilket omfattar föreningens gemensamma utrymmen så som trapphus, källare och vind. Ansvaret för brandskyddet ligger också på den boende. Många enkla åtgärder kan vidtas för att förhindra brand och för att minska dess konsekvenser. Skydda ditt hem genom att ha fungerande brandvarnare, brandfilt och brandsläckare.

Små bränder kan oftast släckas med vatten eller kvävning med t ex filt eller matta. Men elden kan ta sig fort och det blir svårt att komma nära det som brinner. Pulversläckaren är då ett mycket bra hjälpmedel. Den är lätt att använda, är effektiv och kräver lite under-håll. Räddningstjänsten rekommenderar en 6 kilos pulverbrandsläckare certifierad av SIS eller annat certifieringsorgan.

Brandfilten är ett bra komplement till en handbrandsläckare. Den kan med fördel användas för att dämpa en brand eller släcka brand i kläder eller i kokkärl.

Brandvarnaren reagar på den farliga röken och avger en larmsignal. Samtliga lägenheter i föreningen ska vara utrustade med minst en brandvarnare. Glöm inte att regelbundet testa brandvarnaren genom att trycka på testknappen. Om brandvarnaren inte ger ifrån sig en signal kan batteriet vara slut. Kontakta styrelsen ifall du saknar brandvarnare.

Räddningstjänsten StorGöteborg: http://www.rsgbg.se/Privat/
Brandskyddsföreningen: http://www.brandskyddsforeningen.se/
Brf Gyllene Tiden: Brandsäkerhet